woensdag 29 april 2009

Huizenjacht met Véronique de Kock


Cara Van der Auwera en Véronique De Kock zijn terug voor een stevige portie Huizenjacht vanaf dinsdag 10 maart. Na zeven succesvolle seizoenen, krijgt Huizenjacht VIII een nieuwe, frisse stijl. Ook vandaag wordt weer volop gekocht, verkocht, gebouwd en verbouwd en krijgt de kijker dezelfde mix aan praktische vastgoedinfo, leuke bouwtips en een flinke portie huizen kijken.

In de rubriek Droomhuis Gezocht spit Cara Van der Auwera de huizenmarkt in het binnenland uit, terwijl sexy Véronique De Kock het buitenland voor haar rekening neemt in Huizenjacht Gaat Vreemd. Budget Bouwen toont aan dat een moderne woning niet altijd duur hoeft te zijn en in Uit de hand te koop zetten koppels hun beste beentje voor om hun huis te verkopen.

Ook Filip Deslee, onze interieurarchitect, is opnieuw van de partij. Naast zijn frisse en altijd verrassende 3D tekeningen, geeft hij dit seizoen een antwoord op veel voorkomende bouwvragen in de nieuwe rubriek Slim Bekeken.

Inhoud aflevering 1 : Droomhuis Gezocht
De ligging, de grootte, de stijl, de prijs,… ; het zijn allemaal factoren die bepalen of een huis echt jouw droomhuis kan worden. Cara loodst twaalf koppels door telkens drie huizen die ze, afhankelijk van hun wensen en het budget, voor hen heeft uitgezocht. Aan het einde van de zoektocht presenteert interieurarchitect Filip een 3D-voorstelling van de mogelijke ingrepen in het favoriete huis van het koppel. En wie weet volgt, als kers op de taart, een bod of een koop!

Véronique en Marc op zoek naar een charmante woning in Hasselt
Véronique (29) werkt als consultant en Marc (39) is bediende in een garage. Momenteel huren ze elk hun eigen appartement in de buurt van Hasselt, maar ze zijn het beu om constant heen en weer te rijden. Het is dan ook hoog tijd voor een huisje samen: een romantische woning met 3 slaapkamers, een garage en liefst nog een tuintje, voor de prijs van 210.000€. Cara en Filip doen er alles aan dit, zo snel mogelijk, voor hen te vinden!

Budget Bouwen
Wie niet onmiddellijk een huis naar zin vindt op de vastgoedmarkt, kan ook bouwen of verbouwen, zelfs met een niet al te groot budget. Cara haalt haar inspiratie bij twaalf moderne, maar budgetvriendelijke, woningen die gebouwd of verbouwd werden voor een maximum budget van 175.000 euro. Ze praat met de architecten en zoekt uit wat een huis vandaag betaalbaar maakt.

Opvallend veel baksteen én glas
Zoveel mogelijk oppervlakte voor zo weinig mogelijk budget; dat was de vraag van de eigenaars aan architect Tom Verschueren. Het resultaat is een, op het eerste zicht toch wel wat bizarre, woning met een bakstenen voorgevel en een achtergevel volledig opgetrokken uit glas. Maar door de bewoonbare oppervlakte van 300m², blijkt dit huis in Turnhout een prikje!

Uit de hand te koop
Eigenaars hebben verschillende redenen om hun huis te verkopen. Huizenjacht gaat bij hen op de babbel en luistert naar hun verhaal. We kijken uitgebreid binnen in het pand en komen alles te weten over de ligging, de prijs en de indeling van het huis. En misschien doen we wel de (ver)koop van ons leven!

Gezellige eengezinswoning in Borgerhout
Karin is van plan Antwerpen stad in te ruilen voor haar geboortestreek Limburg. Daarom verkoopt ze haar woning in Borgerhout voor 239.000 euro en dat vindt ze zelf, natuurlijk, een koopje!

Slim bekeken
Nieuw!
Filip Deslee gebruikt zijn ervaring als interieurarchitect om een antwoord te geven op zeer uiteenlopende bouw- en interieurvragen.
Vraag van de week:
Kan je een keramische tegel op een bestaande vloer plaatsen?

Huizenjacht gaat vreemd
Véronique De Kock is vastbesloten om voor twaalf koppels het huis van hun dromen te vinden, en dat, in het buitenland! Ze tovert niet alleen twee potentiële droomhuizen uit haar mouw, ze keert ook de regio binnenstebuiten om uit te vissen wat je zoal moet weten, zien of doen wanneer je er komt wonen. Kortom, Véronique in topvorm!

Yves en Karin willen een nieuw leven beginnen in Portugal. Mooie ex-Miss België Véronique De Kock zet voet aan wal in Sines, het geboortedorp van Vasco de Gama. Als een volleerde ontdekkingsreiziger verkent ze de Costa Azul in het Zuidwesten van Portugal op zoek naar een B&B voor Yves en Karin. Yves werkt voor de radio en zweert bij lekker eten en drinken, Karin houdt van schilderen en heeft één grote passie: zeilen. In dit ongerepte stukje Portugal, met eindeloze stranden, ruige kliffen en verse vis, hopen ze een hun eigen B&B uit te baten voor een maximum budget van 500.000 euro.










zondag 12 april 2009

Véronique de Kock : De laatste ontwikkelingen op Temptation Island



Iedere week informeert Véronique De Kock ons over de laatste ontwikkelingen op Temptation Island.

Na al het overspel van de jongste weken, komt er eindelijk ook nog eens goed nieuws uit het kamp van de koppels in 'Temptation Island'. Vanavond zien we hoe Fré (28), de man van de gevleugelde uitspraak 'seks en tetten(borsten, red.)', zijn vriendin Nathalie (24) tijdens hun romantische dreamdate ten huwelijk vraagt.

In Temptation Island vertrekken alle deelnemers op dreamdate. Nathalie en Fré, die al zes jaar samen zijn, hebben echter helemaal geen zin om een romantische tweedaagse door te brengen met een vrijgezel. Het koppel mag daarom van presentatrice Véronique De Kock samen op dreamdate.

Daar wacht Nathalie, die zich inschreef voor Temptation Island om Fré te bewijzen dat ze trouw kan blijven na dat ene slippertje drie jaar geleden, een enorme verrassing. 'Ik moest een witte jurk aantrekken en werd nietsvermoedend in een paardenkoets naar een klein paadje gebracht', legt Nathalie uit. 'Aan het einde van het pad stond Fré. Voor het oog van enkele Brazilianen heeft hij me ten huwelijk gevraagd.'

Knielde Fré bij het aanzoek?

Nathalie: 'Nee, maar het was wel heel romantisch. In een tropisch land ten huwelijk gevraagd worden, is sowieso al specialer dan thuis. Bovendien hadden we elkaar al tien dagen niet meer gezien.'

Had je gehoopt op een aanzoek?

'Nee. Fré had wel al meermaals laten vallen dat hij ooit graag zou trouwen. Voor mij hoeft dat niet. Ik vind zo'n papiertje eigenlijk niet zo belangrijk. Maar ik kon uiteraard moeilijk nee zeggen met al dat volk erbij. (lacht) '

Wanneer is het huwelijk gepland?

'We hebben nog geen datum vastgelegd. Het zal wel niet voor meteen zijn. We moeten nog veel sparen, want we willen een groot trouwfeest voor al onze vrienden en familie, met alles erop en eraan.'

Wat heb je in gedachten?

'Een ouderwetse trouw, dus met een witte jurk en ook oldtimers of koetsen erbij. We trouwen ook sowieso voor de Kerk.'

Fré is de braafste man op het eiland. Wat ging er door je hoofd toen je al die andere mannen hun gang zag gaan?

'Dat was een triestige bedoening. Ik had medelijden met de andere meisjes. Ik probeerde hen wel te troosten, maar ik wist niet goed hoe ik moest reageren, want ik was de enige die positieve beelden te zien kreeg.

Ik vind wel dat sommige meisjes wat minder vergevingsgezind mochten zijn. Neem nu Stefanie, die door haar vriend Steve enorm beledigd werd. Als Fré van mij gezegd zou hebben dat ik minder mooi en dikker ben dan een of andere verleidster, had ik hem meteen aan de deur gezet. Ik heb nog liever dat hij mij bedriegt, dan dat hij zulke dingen zou zeggen voor de camera.'

Over straffe uitspraken gesproken: achtervolgt Fré's oneliner 'seks en tetten' jullie?

'Ja, hoor. Overal waar we komen, roepen ze ons dat na. Maar ik heb er geen problemen mee, omdat Fré zich voor de rest goed gedragen heeft. Fré heeft een grote mond, maar een klein hartje.'

Véronique De Kock houdt ons op de hoogte.