zaterdag 28 november 2009

Véronique de Kock steunt hiv-campagne Sensoa


Sensoa lanceert voor het derde jaar op rij de campagne 'Sluit hiv uit, niet wie seropositief is'. Zes bekende Vlamingen, onder wie Véronique De Kock en Roel Vanderstukken, zullen te zien zijn op affiches.

Met de solidariteitscampagne wil Sensoa, het Vlaams service- en expertisecentrum voor seksuele gezondheid en hiv, het stigma en de discriminatie rond het virus aanklagen.

De campagne werd donderdag, samen met andere initiatieven naar aanloop van wereldaidsdag op 1 december, voorgesteld.

Sensoa doet beroep op zes bekende Vlamingen voor de affichecampagne. Zo zullen Véronique De Kock, Brahim, Roel Vanderstukken, Freek Braeckman, Sofie Engelen en Elodie Ouedraogo het publiek via affiches confronteren met eigen vooroordelen.

"Elke dag krijgen drie mensen in België te horen dat ze drager zijn van hiv. We willen iets doen aan de taboes, vooroordelen en onjuiste of onvolledige informatie over het besmettingsrisico en de toekomstperspectieven voor mensen met hiv", aldus Boris Cruyssaert van Sensoa.

Ook de Antwerpse holibikoepel Het Roze Huis en Designers against Aids willen de problemen rond hiv op de kaart brengen. Zij zullen hiervoor zelfgebreide sjaaltjes verkopen.

"Zo willen we symbolisch warmte geven aan mensen met hiv. Daarnaast willen we hiv weer onder de aandacht brengen. Het virus treft immers veel homomannen", klinkt het.

De sjaals van Véronique De Kock zijn vanaf 23 november verkrijgbaar in de Antwerpse stadsfeestzaal en kosten 25 en 50 euro. De opbrengst gaat naar Sensoa en Designers against Aids om toekomstige projecten te financieren.





vrijdag 20 november 2009

Véronique de Kock lanceert sexy kledinglijn


Naast haar eigen juwelenlijn 'Mas Tu Vu Jewels' heeft ex- Miss België en VT4 omroepster Véronique De Kock (32) nu ook een eigen kledinglijn.

"Kleurrijke, sexy cocktailjurken waarmee je tijdens de feestdagen kan scoren, maar die je evenzeer op evenementen of beurzen kan aantrekken,'' aldus Véronique De Kock.

Ze onthulde de collectie bij 'Bobo' in Tremelo, de kledingzaak waar de 'Space Véronique De Kock'-lijn verkocht wordt, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

"Toen Jan, de eigenaar van Bobo, het me voorstelde, heb ik meteen toegehapt", vertelde De Kock. "Ik had dit zelfs in mijn stoutste dromen niet durven denken. Ik heb vooral de accenten gelegd en de kleuren gekozen. Er zit veel zwart in. Dat verkoopt altijd."

De jurkjes - die Véronique De Kock samen met de Italiaanse firma 'Space Style Concept' ontwikkelde - zijn te verkrijgen van maat 34 tot en met 42 en kosten rond de 100 euro.

"Ik ga geen winter- en zomercollectie uitbrengen. Voorlopig focus ik me enkel op de feestlijn. Maar het is wel de bedoeling dat ik dit in de toekomst ga uitbreiden.", aldus Véronique De Kock.