maandag 5 maart 2012

Véronique De Kock van start met opgefrist veertiende seizoen Huizenjacht


Véronique De Kock van start met opgefrist veertiende seizoen Huizenjacht

De VT4-succesformule Huizenjacht met Véronique De Kock staat aan de start van het veertiende seizoen met nieuwe rubrieken en nieuwe gezichten. Interieurarchitecte Ann Roelands en interieurstyliste Elke Van de Merckt maken hun opwachting naast de anciens Michèle Van Sebroeck, Filip Deslee, Ann Van Elsen en Véronique De Kock.



De eerste week van Huizenjacht staat in het teken van Batibouw waarbij Véronique De Kock en Ann Van Elsen uitzoeken hoe wonen ook ecologisch en duurzaam kan. In de Huizenjacht-klassieker Kleur je Interieur wisselen Filip Deslee en Ann Roelands elkaar af en geven ze elke kamer een interieur-make-over.

Ann Roelands
Vanaf dit seizoen staat Filip Deslee er niet langer alleen voor in Kleur je Interieur. Interieurarchitecte Ann Roelands maakt immers haar opwachting en zal in haar eigen stijl op pad gaan om interieurproblemen op te lossen aan de hand van een 3D-ontwerp. Helderheid en duurzaamheid staan centraal in Anns ontwerpen, die ze met oog voor detail en de juiste materialen en kleurencombinaties tot in de puntjes afwerkt. Ann maakt haar Huizenjacht-debuut bij Tinne en Kristof uit Sint-Katelijne-Waver. Zij willen de keuken en de woonkamer omtoveren tot één grote leefruimte, maar hebben geen idee hoe ze dat moeten aanpakken.

Elke Van de Merckt
Een tweede nieuw Huizenjacht-gezicht vanaf dit seizoen is Elke Van de Merckt. Zij trekt er, net als Michèle Van Sebroeck, op uit om interieurs van een volledige make-over te voorzien in Waar Voor je Geld. Interieurstyliste Elke heeft samen met haar man een architectuur-atelier waarbij ze projecten van begin tot einde zo efficiënt mogelijk realiseren. Tijdens de eerste week ondergaat Elke haar vuurdoop bij Jan en Marian in Wijgmaal, waar ze een saaie en drukke ruimte probeert om te toveren tot een speelparadijs voor de kinderen en een stijlvol bureau voor Jan.

De Huizenjagers
Koppels die op zoek zijn naar een huis, kunnen rekenen op de hulp van het Huizenjacht-team onder leiding van Ann Van Elsen en Véronique De Kock. Zij sturen huizenjachtexperts Katrien en Hugo op pad die als echte personal shoppers op zoek gaan naar woningen die het best aan de wensen van de koppels voldoen. Ze onderwerpen de huizen aan een grondige check en geven bovendien advies op maat. De koppels hoeven achteraf maar te kijken naar hun verslag en het huis van hun dromen uit te kiezen. Een bezoekje aan het huis van hun keuze moet de laatste twijfels wegnemen. Zo simpel is dat. In de eerste Huizenjacht-week van dit seizoen trekt Ann Van Elsen naar Oostakker en stuurt ze de huizenexperts op pad om een leuke starterwoning te vinden voor Hilke en Robin.

Ecologisch en duurzaam wonen
Tijdens de eerste week van Huizenjacht staat ecologisch en duurzaam wonen centraal, net als op Batibouw dat gelijktijdig van start gaat. Zo gaat Véronique De Kock op bezoek bij de allereerste ecologische samenleving in Vlaanderen. Jeanne is de eigenares van een kasteeldomein in Sint-Truiden waar ze hard werkt aan de opbouw van een echte eco-samenleving. Hier zullen binnenkort een aantal gezinnen samenleven en zoveel mogelijk in hun eigen behoeftes voorzien.

Lieselotte uit Oudenaarde kwam bij het zoeken naar een woning op het idee een passiefhuis te bouwen. Ze wilde aantonen dat het mogelijk is om met een eerder klein budget toch een passiefwoning te zetten en dat is gelukt! Het werd een volledig houten huis met een dito interieur. Niet alledaags maar het opzet is geslaagd: het huis is per m² goedkoper dan de gemiddelde nieuwbouw en het won ondertussen verschillende architectuurprijzen.

Waar Voor je Geld - Kleur je Interieur
Fans van interieurvormgeefster Michèle van Sebroeck mogen zich schrap zetten! Net als vorig seizoen trekt Huizenjacht er in Waar Voor Je Geld op uit met slechts één doel: Huizenjachtkijkers verbazen met een prachtige restyling van hun interieur en dat voor een scherp budget. Maar er is meer. Michèle krijgt hulp van interieurstyliste Elke Van de Merckt. Afwisselend toveren ze iedere saaie en kleurloze ruimte om tot een kamer om bij weg te dromen.

Vanaf dit seizoen is het niet alleen good old Filip Deslee die interieurs nieuw leven inblaast. Ook Huizenjacht-nieuwkomer Ann Roelands toont wat ze in huis heeft en helpt Huizenjachtkijkers met een ingewikkeld interieurprobleem. Een zolder die omgetoverd moet worden tot een speelparadijs voor kinderen? Een onhandig ingedeelde keuken? Of een kleine badkamer waar wel een bad en douche in moet? Geen uitdaging teveel voor Filip en Ann! Bovendien toont Filip de oplossing vanaf nu niet meer op zijn bekende laptop, maar laat hij zijn 3D-ontwerpen aan de hand van een tablet zien, zodat het nieuwe interieur virtueel bewonderd kan worden. Filip gaat tijdens de eerste week op bezoek bij Ann uit Ekeren en bij Ann en Thierry uit Beveren.

De ideale keuken van Sergio Herman en Jeroen De Pauw in 'Huizenjacht'

De keuken is voor meer en meer mensen dé belangrijkste plek in het huis. Koken, bakken, stomen en wokken vragen het geschikte materiaal en een full-option-keuken met kookeiland. Topchef Sergio Herman ontwierp de perfecte keuken voor thuis en Ann Van Elsen en hobbykok Claudia Allemeersch testen ze graag uit. Een andere bekende kok, Jeroen De Pauw, heeft thuis een keuken met alles erop en eraan en stelt ze met plezier voor aan Véronique De Kock.

De keuken is een van de centrale thema's tijdens de Batibouw-weken van 'Huizenjacht' en dus trekt ook Filip Deslee de keuken-kaart. Hij belandt volledig toevallig bij acteur Marc Peeters.

Sergio Herman ontwierp dé ultieme keuken voor de hobbykok. Een mix tussen een gewone thuiskeuken en een professionele restaurantkeuken. Alles is erin verwerkt om 'een topheregje' te creëren. En wie beter om hem aan een grondige check te onderwerpen dan hobbykok Claudia Allemeersch?

Op maandag 5 maart gaat ze samen met Ann Van Elsen in 'Huizenjacht' na wat het ontwerp van Sergio Herman zo perfect maakt. Op woensdag stelt die andere bekende kok, Jeroen De Pauw, zijn keuken voor aan Véronique De Kock. 'Zoals een timmerman zijn atelier heeft, heb ik deze keuken' zegt Jeroen. Zijn kookatelier bevat dan ook alles wat een kok vandaag nodig heeft: stoomoven, grill, teppanyaki, gloeilampen en nog veel meer. Ideaal om recepten te bedenken en uit te proberen dus.

Filip Deslee keurt keuken van acteur Marc Peeters
Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de Vlamingen niet tevreden is met zijn keuken. Hoog tijd dus om die ontevreden Vlamingen te helpen! Filip is donderdag te gast in Duffel en gewapend met zijn praktische kennis gaat hij op zoek naar ontevreden keukeneigenaars die hij kan helpen met een nieuw keukenidee.

Geheel toevallig belandt hij bij acteur Marc Peeters, bekend van o.a. 'Flikken', 'Spoed', 'Familie' en 'Vermist'. Marc zit volop in de verbouwingen en het advies van Filip komt als geroepen!

Huizenjacht met Véronique De Kock, vanaf 27 februari om 19u30 van maandag tot donderdag op VT4