dinsdag 17 augustus 2010

Véronique de Kock fotoshoot voor Think Pink kalender tegen borstkanker


Véronique De Kock poseert voor een kalender ten voordele van Think Pink, een organisatie die de mensen bewust wil maken van de gevaren van borstkanker.

Samen met de andere ex-Miss Belgiës wil Véronique De Kock zo geld inzamelen in de strijd tegen borstkanker.

Ook Lien Van de Kelder zal te zien zijn op een kalender ten voordele van Think-Pink, de nationale campagne in de strijd tegen borstkanker.

“Ik mocht zelf de fotograaf kiezen voor de fotoshoot,” legt Lien Van de Kelder uit. “Het is Johan Jacobs geworden, met wie ik eerder al gewerkt had. Hij heeft 800 zwartwit foto’s gemaakt in twee dagen tijd.

Lien Van de Kelder: "Toen men mij vroeg of ik mijn gezicht wilde lenen voor een kalender ten voordele van Think Pink, een organisatie die zich inzet ten voordele van borstkankerpreventie, heb ik geen seconde getwijfeld. Men vroeg mij in het verleden al dikwijls om sexy of naakt op kalenders te staan, maar dit kon ik niet weigeren.

We zijn samen met Johan Jacobs, huisfotograaf van Humo en De Standaard, naar een oud pand in Anderlecht getrokken en hebben daar op 2 dagen 800 foto’s gemaakt, waaruit er uiteindelijk 6 gekozen zijn. Zelf ben ik tevreden over de foto's en ik hoop dat dit voor Think Pink een extra duwtje in de rug kan betekenen. Neem zeker is een kijkje op www.think-pink.be, daar staan nog producten op die verkocht worden ten voordele van Think Pink, zoals gsm’s van samsung, pin's, paraplu's etc!" Ook Véronique De Kock zal op de kalender staan.

Think-Pink is de permanente bewustmakingscampagne in het kader van de strijd tegen borstkanker in België.

Think-Pink kan ondertussen al rekenen op zo’n 150 vrijwilligers. In 2009 zullen zij zich vooral kunnen inzetten bij de organisatie van de eerste Belgische Komen Race for the Cure, een actieve en positieve manier om geld in te zamelen voor borstkankerpreventie.

Via sites, folders, persberichten, activiteiten, evenementen en doelgerichte acties vraagt Think-Pink meeraandacht voor borstkanker in het algemeen en voor het belang van screenings mammografie in het bijzonder. Laat je borsten onderzoeken.

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Hoe sneller borstkanker wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing. Daarom is Think-Pink permanent aanwezig in de media.

Ook Lien Van de Kelder en Véronique De Kock zetten zich in en hebben geposeerd voor een mooie Kalender uit waarvan een deel van de opbrengst naar Think-Pink gaat en dat kunnen wij alleen maar toejuichen.

In haar strijd tegen borstkanker haalt organisatie Think-Pink haar geheime wapens uit de kast: Lien Van de Kelder en Véronique De Kock. De actrice en bikini en badpak model sieren hun kalender die binnekort in de winkels ligt. Een deel van de opbrengst gebruikt Think-Pink voor de preventie van borstkanker.

Think-Pink is naar eigen zeggen de permanente bewustmakingscampagne in het kader van de strijd tegen borstkanker. Ambassadrice is Janine Bischops. Via activiteiten en evenementen vraagt de groep meer aandacht voor de ziekte.

Eén van die acties is het uitbrengen van een kalender. Dat de mensen van Think-Pink een goede smaak hebben, staat buiten kuif. De bezielers achter het project kozen immers voor Lien Van de Kelder als centraal model. De actrice uit Zone Stad en Thuis leende haar gezicht en lichaam voor de fotoshoot.

Vooraleer u uit uw zetel springt en naar de dichtsbijzijnde verdeler vliegt: De almanak is geen naaktkalender.

Een aantal BV 's hebben voor een ludieke actie hun borsten in het gips laten vereeuwigen voor kankeronderzoek.

Joke Van de Velde, Véronique De Kock, Zohra en Nathalie Meskens werden bereid gevonden hun borsten in het gips te laten gieten.

De afgietsels van de borsten van de Belgische babes worden door kunstenaars bewerkt om later geveild te worden voor het Jean-Claude Heusonfonds, dat onderzoek naar borstkanker steunt.

Het initiatief gaat uit van fabrikant Samsung, die met de E530 Lady Phone een vrouwvriendelijke gsm op de markt bracht. Véronique De Kock verleende graag haar medewerking aan deze sympathieke actie en liet zo haar borsten vereeuwigen.

Modeshow ten voordele van kinderkankeronderzoek met Véronique De Kock.

Exclusieve ontmoeting tussen mode en mobiliteit

Op vrijdag 19 maart organiseerde Rotary Club Brussel Cantersteen een unieke modeshow in de showroom van Volvo Zaventem. De opbrengst van dit unieke evenement gepresenteerd door Véronique De Kock ging integraal naar de Olivia Hendrickx Research Fund en het kinderkankeronderzoek geleid door Prof. Dr. Stefaan Van Gool (KU Leuven) en A place to live, de Brusselse welzijns- en vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor maatschappelijk kwetsbare moeders, kinderen en jongeren.