zaterdag 31 augustus 2013

Véronique de Kock in eerste 'De Grote Sprong'


Véronique de Kock in eerste  'De Grote Sprong'

Op vrijdag 30 augustus 2013 was het zover: de liveshows van 'De Grote Sprong' ging van start. Evi Hanssen en Kürt Rogiers presenteren dit gloednieuwe VTM-programma, live vanuit het Provinciaal Olympiabad in Brugge.

Het zwembad werd hiervoor omgetoverd tot een indrukwekkende tv-studio. De eerste drie liveshows zijn de voorrondes, waarin telkens zes nieuwe bekende gezichten hun sprong wagen. In de eerste liveshow zijn dat danslerares Anouchka Balsing, wereldkampioene judo Gella Vandecaveye, zanger Ian Thomas, presentator Sean Dhondt, zanger Sergio Quisquater en presentatrice/fotomodel Véronique de Kock.

De zes werden de voorbije weken tijdens intensieve trainingen klaargestoomd door een internationaal team van schoonspringers om hun solosprong neer te zetten. Anouchka wil als oudste deelnemer tonen dat ze op haar 63e nog nieuwe dingen kan aanleren en grote uitdagingen kan aangaan. Sinds haar kinderjaren is ze een grote waterrat, maar ze wordt tijdens de trainingen toch al snel geconfronteerd met enkele ongemakken van het duiken en de hoogte speelt haar parten. Dankzij de hulp van haar coach blijft ze doorzetten. Maar zal ze haar eigen grenzen echt kunnen verleggen?

Gella heeft als topatlete woelige waters doorzwommen. Sinds haar nekwervelbreuk tijdens het EK van 1998 durft ze geen bewegingen meer te maken met haar hoofd voorwaarts en is ze vooral benieuwd om te weten tot wat haar lichaam nog in staat is. Ze gaat tijdens de trainingen enthousiast de strijd aan met de verschillende hoogtes van de springplanken, maar ze ervaart al snel dat de kracht van het water onverbiddelijk is. Toch wil ze zich aan een spectaculaire sprong wagen, waarvoor ze zelfs zenuwachtiger is dan voor een Olympische finale.

Ian houdt van hoogtes en springen en salto’s schrikken hem niet af. Hij wou meteen tijdens de eerste training verschillende salto’s doen en droomde daarbij van een spectaculaire sprong. Maar hoewel hij de basistechnieken snel onder de knie heeft, ontdekt Ian dat echt leren schoonspringen niet evident is en dat zelfs de grootste waaghalzen kunnen blokkeren. Hij zal hard aan zijn concentratie moeten werken, wil hij zijn grote sprong waarmaken.

Als kind wilde Sean heel graag acrobaat worden. Tijdens de trainingen wil hij dan ook zo snel mogelijk kennis maken met de hoogste plank. Sean voelt zich als een vis in het water tijdens de trainingen en leert in een sneltempo veelbelovende sprongen aan. Toch maakt ook hij kennis met de agressiviteit van het water en beseft hij dat hij alles uit de kast moet halen om zijn sprong te volbrengen.

Sergio is van alle markten thuis en gaat geen avontuur uit de weg, maar geeft toe dat door ouder te worden zijn durf wat is afgeremd. Tijdens de trainingen wordt hij dan ook plots geconfronteerd met hoogtevrees. Zal hij zijn angsten overwinnen én elegant genoeg uit de hoek kunnen komen om een mooie duik te tonen?

Véronique de Kock wil haar tijdens 'De Grote Sprong' eens van een andere kant laten zien, haar badpak en bikini kant. Ze kijkt er ook naar uit om haar oudste zoon te leren duiken, want die heeft zijn mama alleen nog maar ‘bommetjes’ zien doen in het zwembad. Hoewel Véronique de Kock enorm veel ambitie heeft om haar ‘bommetjes’ om te zetten in een mooie duik, wordt ook zij met de angst voor de hoogte geconfronteerd. Tijdens de trainingen ondervindt ze letterlijk en figuurlijk dat het allemaal toch net iets moeilijker is dan verwacht.

Na hun solosprong zal de professionele jury tijdens de liveshow voor 50% de sprong beoordelen op elegantie, techniek, moed en moeilijkheidsgraad. De andere 50% wordt bepaald door de kijkers thuis, die ook hun stem kunnen uitbrengen. Stemmen op de sprong van je favoriete deelnemer kan door de voornaam te sms’en naar 6677 (€0,75/stem), alsook door online je gratis stem uit te brengen: via vtm.be of via de VTM App. Deze ‘online voting’ is meteen ook een primeur voor een VTM-programma. Via beide manieren (sms en vtm.be/VTM App) is het slechts mogelijk om 1 keer te stemmen.

De drie gezichten die hierna de meeste stemmen behalen gaan sowieso door. Diegene met het minst aantal stemmen valt onverbiddelijk af. De twee overige deelnemers zullen hun sprong opnieuw moeten doen in een ‘Splash-Off’. Het is de jury die hierna beslist welke deelnemer nog wordt opgevist om alsnog door te gaan. Er vallen dus in iedere voorronde twee deelnemers af, waardoor er twaalf gezichten doorgaan naar de twee halve finales op vrijdag 20 en 27 september, zes per aflevering. Op vrijdag 4 oktober komen we in de grote finale te weten wie de discipline van het schoonspringen het best onder de knie heeft en zich dé duikkampioen van 'De Grote Sprong' mag noemen.

'De Grote Sprong', iedere vrijdag om 20.40 uur op VTM.


Laat Véronique de Kock teveel zien in De Grote Sprong?

VTM zond gisteren de eerste aflevering uit van De Grote Sprong.

Bekende Vlamingen nemen het daarin tegen elkaar op en moeten schoonspringen.

Ook Véronique de Kock was een van de sexy BV’s.

Toen zij na haar sprong het verdict van de jury moest aanhoren kwam presentator Kürt Rogiers tussenbeide en ging voor haar naakte lichaam staan: “Véronique de Kock, ze doen mij net teken dat je je bikinitje wat beter moet trekken.”

Er was voor de kijker niet teveel te zien van haar blote borsten en het had ook weinig invloed want Véronique de Kock mag door naar de volgende ronde.

Danslerares Anouchka Balsing viel in deze eerste uitzending af.

'De Grote Sprong'. Het moet zowat het meest gehypete VTM-programma in jaren zijn geweest. De verwachtingen waren dus bijzonder hoog gespannen. Het format is internationaal succesvol, Vlaanderen kon dus niet achterblijven.

Chapeau voor VTM dat ze dit überhaupt hebben aangedurfd, want het is toch wel een hele onderneming.

Het werd voor iedereen die het lief heeft dan ook bang afwachten. Zou VTM de hoge verwachtingen die het zelf creëerde voor 'De Grote Sprong' kunnen inlossen? Kürt Rogiers en Evi Hanssen zijn doorwinterde presentatoren van liveshows, maar hoe zou het zijn met de kandidaten? Hebben zij wel genoeg smoel om Vlaanderen aan hen te binden. Ian Thomas bijvoorbeeld. Of Anouchka Balsing. Kan deze categorie BV's de harten van Vlaanderen veroveren? Sean Dhondt heeft smoel, en body, genoeg. Daar is zowat iedereen het over eens. Laat hij nu net diegene zijn die vrijdag door een blessure niet heeft mogen springen. Menig meisjeshart barstte van wanhoop uit mekaar. De scherven vlogen tot in de vele Vlaamse huiskamers. Maar niets aan te doen. Nu is het alleen nog hopen op een snelle genezing van Sean. Zijn trommelvlies moet weer helemaal dicht alvorens hij opnieuw mag springen. Bakvis-Vlaanderen hoopt dus dat Mister Speedo een van de volgende weken toch de toren bestijgt en zijn kleurrijke lijf het water instort.

En wat is die Ian Thomas toch een kerel! 16 jaar is het meisjesidool. En dan maakt hij een sprong waarbij de prestaties van Brits kampioen schoonspringen Tom Daley haast verbleken. Vergeef ons de lichte overdrijving. Maar als het goed is, dan mag het gezegd worden. Respect ook voor Anouchka Balsing. De 63-jarige ex-ballerina viel sierlijk als een zwaan in het water. De Bomma-duik is vanaf nu een begrip in Vlaanderen. Helaas heeft zij deze eerste ronde niet overleefd. Zij moest de duimen leggen voor Sergio. Het leven is niet eerlijk! En nu we toch bezig zijn... Wat heeft die Véronique de Kock toch een heerlijk lijntje. En dat zo kort na een bevalling. Het mens is ook geen twintig meer. Mooie duik, mooi lichaam, puike présence! We zijn blij dat Véronique de Kock door mag.

Nog even over de styling van het programma. Doe het maar, een zwembad aankleden en het omtoveren tot een aantrekkelijk televisiedecor. VTM is daar wonderwel in geslaagd. Het decor was indrukwekkend. En presentatoren Evi Hanssen en Kürt Rogiers voelden er zich als een vis in het water, om nog eens ouderwetse beeldspraak te gebruiken. OK, de reacties op Twitter waren niet allemaal even positief, maar het gros van de kijkers kon de Stromae-outfit van Rogiers wel smaken. En zeg nu zelf: Evi Hanssen ziet er toch altijd uit als een lekker snoepje? We vergeven Kürt zelfs het stuntelige begin. Meer dan eens struikelde hij over zijn woorden en verdraaide hij uitdrukkingen. Maar ach, doet hij dat in zijn ochtendshows op de radio ook niet?

Al bij al was die eerste 'Grote Sprong' best wel te pruimen. Zoals het orakel van Twitter meermaals spuwde: 'echte familie tv'. Wat kunnen wij daar dan tegen hebben?

VTM censureert nipslip Véronique de Kock

Gisterenavond kon televisiekijkend Vlaanderen eindelijk naar de langverwachte debuutaflevering van het VTM-programma "De Grote Sprong" kijken. Naast de acrobatische sprongen die de zes bv's trachtten uit te voeren, was er nog iets veel interessanter te zien. Het moedige zestal dat de spits moest afbijten bestond uit Sergio Quisquater, Ian Thomas, Anouchka Balsing, Gella Vandecaveye, Sean Dhondt en Véronique de Kock. Toch waren het maar slechts vijf van hen die de ultieme sprong waagden. Sean moest afhaken wegens een gescheurde trommelvlies en bleef dan maar gans de show op z'n stoeltje zitten om toe te kijken. Ocharme.

Soit, om nu even tot de essentie van de zaak te komen: Véronique de Kock. De sexy bevallige Véronique zette met haar voorwaartse salto een geweldige prestatie neer, in bikini. Daar was niets op aan te merken. Dit deed ze in een sexy glinsterend rood badpak. Ook niets op aan te merken. Maar dan, wanneer Véronique de Kock voor de jury verscheen, liep het bijna fout.

Nog helemaal aan het bekomen van haar prestatie, merkte Véronique de Kock niet direct dat haar kletsnatte badpak lichtjes verschoven was van plaats en haar borsten voor heel Vlaanderen zichtbaar waren. Dit had de organisatie spijtig genoeg wél gezien en terwijl presentator Kurt Rogiers de boodschap aan Véronique de Kock doorgaf, werden de camera's afgewend, om de tepels weer onder de bikini te doen. Dit voorkomt weer een heleboel hits voor een YouTube filmpje of video.
Volgende week is het de beurt aan Hanne Troonbeeckx, misschien zorgt zij dan wél voor een spektakelmomentje. Of ze gaat op haar gezicht, dat is ook een mogelijkheid. Weer een reden om te kijken.

'Binnenstebuiten' komt terug, Ella Leyers vervangen in 'De Grote Sprong'

Goed nieuws voor de fans van 'Binnenstebuiten', de fictiereeks die tijdens de zomermaanden het reilen en zeilen in gezondheidscentrum De Korf volgde.

Het eerste seizoen mag dan wel net ten einde zijn, de makers werken al volop aan het vervolg. 'Binnenstebuiten' keert dit najaar namelijk terug en wordt in november verwacht als opvolger van 'Echte Verhalen: De Kliniek'.

Seizoen twee van 'Binnenstebuiten' wordt geen kopie van het eerste. An Rydant, netmanager VTM: 'We merkten dat 'Binnenstebuiten' positief onthaald werd door onze kijkers en dat ook de cast erg in de smaak viel. De thematiek staat dicht bij de mensen en de warme verhalen weten te boeien. De plaats die 'Binnenstebuiten' in ons najaarsschema gaat innemen is echter anders dan deze zomer en daardoor gaan we wel een aantal aanpassingen doorvoeren. Zo focussen we bijvoorbeeld meer op de persoonlijke verhaallijnen van de zorgverleners uit De Korf.'

Ella Leyers wordt op de set verwacht
De opnames van de tweede 'Binnenstebuiten' gaan eerstdaags al van start en dat heeft gevolgen voor Ella Leyers, die in de reeks maatschappelijk assistente Judith Vermeersch vertolkt. Het werk op de set is namelijk onmogelijk te combineren met haar deelname aan De Grote Sprong. Ella Leyers heeft erg veel zin in de tweede 'Binnenstebuiten'-reeks, maar hangt met spijt in het hart haar badpak aan de haak. 'De trainingen die ik al gehad heb waren geweldig. Het is een prachtige sport maar fysiek ook erg zwaar. De trainingen zijn zo intensief dat ze niet te combineren vallen met de opnames voor 'Binnenstebuiten II'. Met spijt in het hart zet ik mijn deelname stop, maar ik kijk er alvast naar uit om terug in de huid van Judith te kruipen', aldus Ella. Dit betekent weer 1 concurrent minder voor Véronique de Kock.

Ella Leyers zal in 'De Grote Sprong' vervangen worden door Jess Donckers, die dit najaar ook bij 2BE te zien zal zijn in het gloednieuwe programma 'BEET!', waarin ze Manou Kersting assisteert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten