dinsdag 5 juni 2012

Fotomodel en presentatrice Véronique De Kock: 'Je kind moeten delen, het went nooit'


Fotomodel en presentatrice Véronique De Kock: 'Je kind moeten delen, het went nooit'

Dit weekend brengt Nieuwsblad Magazine een blik in het leven van kinderen van gescheiden ouders. Voor dit nummer vertelt ook model en presentatrice Véronique De Kock openhartig over haar scheiding en haar zoontje.

'Op papier is er co-ouderschap vastgelegd. De ene week is Sébastien bij mij, de andere week bij Frank. Toen we nog samen waren, moest ik altijd aan de opvoedingskar trekken en hem corrigeren. Nu er geen gezamenlijke kar meer is, blijkt dat veel moeilijker te zijn.

Als Sébastien bij Frank is, gaat het er iets losser aan toe dan bij mij. Mannen onder elkaar, weet je wel. Elke keer als Sébastien terugkomt, moet ik in het begin weer ietsje strenger zijn, want bij zijn papa mag hij meer dan bij mij. Dat is best moeilijk. Ik wil ook leuke dingen doen met Sébastien en hem niet continu bestraffen.'

Heeft Sébastien geleden onder jullie breuk?
Véronique De Kock: 'We hebben heel goed proberen uit te leggen dat mama en papa niet meer samen zouden zijn en dat we voortaan in twee huisjes zouden wonen waar hij ook zijn eigen kamertjes zou hebben. In het begin was hij vooral boos op mij, want ik was degene die wegging. Ik had als mama ons gezinnetje verbroken.

Ik heb toen tips gevraagd aan een psycholoog en die heeft ons geleerd om er op een goede manier mee om te gaan. Daarna is het gelukkig snel beter geworden. Je mag ook niet vergeten dat, als twee mensen uit elkaar gaan, je je eigen kind plots moet delen. Het is vreselijk om Sébastien een week te moeten missen. Ik begrijp het nu ook als mensen weer bij elkaar komen voor de kinderen.'

Na Véronique De Kock en Ann Van Elsen moet ook Peter Van Asbroeck weg bij VT4. De populaire Vlaamse presentator, die vier keer per week de commentaarstem levert bij 'Komen Eten' en elke woensdag 'Peter vs. de Rest' presenteert, moet vanaf september naar VIJFtv. "Op zich niet erg, al vind ik het heel jammer dat ik 'Komen Eten' moet loslaten", reageert Van Asbroeck.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten